Свинско филе с фенел

Продукти

  • семена от копър
  • зехтин
  • сол
  • 2 глави червен лук
  • 3 червени чушки
  • 600 г свинско филе
  • 2 броя фенел
  • семена от ким
  • зърна черен пипер
  • 2 броя звездовиден анасон
  • 60 мл бял винен оцет
  • 2 броя зелени тиквички

Начин на приготвяне

1. Овкусяваме филето със солта и семената, натриваме го добре и намазваме със зехтин. Оставяме го за 5-10 минути.

2. Измиваме и нарязваме зеленчуците на едри парчета, овкусяваме ги със сол и зехтин.

3. На сгорещен тиган слагаме филетата, като ги запичаме по 2-3 минути на страна. Обръщаме ги само по веднъж. В тигана поставяме 1-2 семена на звездовидния анасон, по време на печенето.

4. Изваждаме филето и го слагаме в съд с капак. В същия тиган слагаме зеленчуците и ги запичаме, докато станат хрупкави. Добавяме винения оцет и печем докато се изпари. Внимаваме да не ги препечем.