Свинско месо с къри

Продукти

  • 3 стръка магданоз
    пресен, за поръсване
  • 0,5 буркан домати
  • 5 картофа
  • 2 скилидки чесън
  • 8 с. л. олио
  • 1 глава лук
  • 80 г гъби
    сушени
  • 2 ч. л. къри
    на прах
  • 1 ч. л. куркума
  • 400 г свинско месо
    за готвене
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите.
  2. Поръсваме ги с куркумата и малко сол и ги разбъркваме много добре. Запържваме ги в тиган с малко олио, за около 8-10 минути.
  3. Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги леко в мазнина, добавяме кърито и разбъркваме добре.
  4. Нарязваме месото и го прибавяме към лука и чесъна. Прибавяме сол на вкус, разбъркваме.
  5. Добавяме доматите и малко вода - около 2 чаши.
  6. Прибавяме гъбите и смесваме картофите с месото. Задушаваме под капак.
  7. Сервираме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.