Свинско месо с ориз и зеленчуци

Продукти

  • сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 4 ч.ч. бульон
  • 1 глава лук
  • 2 червени чушки
  • 40 г гъби
    пресни или от буркан
  • 650 г свинско месо
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 морков

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на хапки и го заливаме с вода. Поставяме го на котлона и след като заври, отстраняваме пяната. Варим до готовност. 
  2. След това отстраняваме месото с решетъчна лъжица, а бульонът, получен от неговото варене запазваме. 
  3. Измиваме и настъргваме или нарязваме моркова, измиваме и нарязваме чушките, лука и гъбите. Посатвяме зеленчуците в дълбок тиган и ги задушаваме в мазнина, докато омекнат. 
  4. След това добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. После добавяме бульон от варенето на месото и прибавяме подправките. 
  5. Осатвяме ястието на котлона, докато оризът напълно поеме течността. 
  6. След като е готово, добавяме свинското месо и разбъркваме. 
  7. По желание преди сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.