Свинско с гъби, моркови и лук

Продукти

  • 30 мл доматено пюре
  • 3 с.л. брашно
  • 1 глава чесън
  • 4 моркова
  • 2 глави лук
  • 550 г свинско месо
  • 180 г гъби
    - печурки
  • 2 дафинови листа
  • 2 бахарчета
  • сол
    на вкус
  • червен пипер
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва и се изпържва заедно със нарязаните гъби. 
  2. Прибавя се нарязаният лук, който се изпържва с червения пипер и солта. 
  3. Залива се вода и се оставя да поври 10 минути. 
  4. След това във водата се прибавят нарязаните морковите и чесъна. Оставя се да поври на тих огън.
  5. След като всичко се свари се прибавя черен пипер на вкус и доматеното пюре. 
  6. Накрая от брашното се прави кашичка със студена вода която се прибавя към ястието, за да се сгъсти.