Сьомга със сметана

Продукти

  • 1 ч.л. чесън
    сух (по желание)
  • 2 с.л. копър
    сух
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 500 мл. сметана
    готварска - течна, неподсладена
  • 800 гр. сьомга
    филе, без кожа

Начин на приготвяне

  1. Посоляваме сьомгата добре, посипваме я с черен пипер и копър. Добавяме чесъна и нареждаме в йена-тава.
  2. Заливаме със сметаната, почти да покрие рибата.
  3. Печем на умерена фурна 50 минути или на силна фурна 35 минути. (Рибата е готова, когато сметаната добие зачервена коричка). 
  4. Сервираме гореща, по желание с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи или зелена салата.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).