Close search

Талиатели "Карбонара"

4.5
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Талиатели "Карбонара" photo-credit Класическият сос "Карбонара" в прекрасно съчетание с талиатели

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме талиателите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 2 с.л. зехтин. 
  2. Нарязваме на тънки ивици бекона, а лука - нарязваме на "жулиен".
  3. Запържваме бекона и лука в останалия зехтин, докато беконът започне да се свива и да става леко хрупкав, а лукът - златист. 
  4. Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
  5. След това добавяме жълтъците. 
  6. Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме листата босилек и черния пипер на вкус.
  7. Сварените талиатели разбъркваме със соса и сервираме горещи.
Още от : паста

1 Коментар

  1. Small
    Мария

    Вече няколко пъти ги готвя по тази рецепта и стават много вкусни :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK