Close search

Талиатели с кайма

3.6
от общо 130 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 5

Талиатели с кайма photo-credit Вкусни и оригинални талиатели с кайма, съчетани с ароматни нотки на карамфил и канела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме талиателите в посолена вода, прецеждаме ги и ги заливаме с малко запържено масло или олио за да не залепват. 
  2. В тенджера запържваме ситно нарязаните лук и чесън, и слагаме каймата разбита с малко оцет и вода за да не става на бучки. 
  3. След това добавяме подправките и оставяме да се изпари течността. Може да загасим с малко вино и слагаме доматите. Оставяме да ври за около 30 минути.
  4. Сервираме талиателите с кайма отгоре и поръсваме с пармезан или кашкавал.

Съвет: Каймата става по-апетитна, ако добавим 2 с.л. домашна лютеница.

Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK