Тарт с поширани круши

Продукти

  • За блата:
  • 300 гр брашно
  • 200 гр масло
  • 100 гр пудра захар
  • 1 яйце
  • За тарта:
  • 10 мл перно
  • 40 мл червено вино
  • 100 гр захар
  • 6 круши
  • щипка канела
  • 100 гр пудра захар
  • 300 гр бадемово брашно
  • 150 гр захар
  • 230 гр брашно
  • 100 гр масло
  • 3 яйца

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large tart poshirani krushi

Начин на приготвяне

1. Обелваме и почистваме крушите от семената. Разрязваме ги на две половинки и ги пошираме във виното, с добавена канела, "Перно" и около 50 мл вода. Отцеждаме ги и ги охлаждаме.

2. Смесваме брашното с бадемовото брашно, захарта, маслото и яйцата до получаване на гладка смес.

3. За блата разбъркваме маслото с пудрата захар и яйцето и оставяме сместта да стегне в хладилника за 30 мин. След това разточваме кора с дебелина 0.5 см и я разстиламе в намазнена форма за тарт.

4. Върху блата изсипваме бадемовата смес и върху нея нареждаме крушите. Печем 30 мин. на 180 градуса. Сервираме след като се охлади, поръсено с пудра захар. По желание можем да добавим и топка сладолед.