Телешка кaмпаньола

Продукти

  • 50 г пармезан
  • 50 г талиатели
  • 3 скилидки чесън
  • 1 щипка кедрови ядки
  • 3 домата
  • 200 г спанак
  • 150 г сирене "рикота"
  • 200 г телешко бонфиле

Време: 35 мин.
Ниво: професионално

Large teleshka kampanyola

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме талиатели в подсолена вода.
  2. За доматения сос обелваме доматите и ги нарязваме на малки кубчета. В зехтин запържваме скилидка чесън, добавяме доматите, сол, черен пипер и малко захар.
  3. В друг тиган, с малко зехтин, запичаме кедрови ядки, добавяме и задушаваме спанака, поръсваме със сол и черен пипер, както и с нарязан на ситно чесън. Прецеждаме от мазнината.
  4. В купа смесваме рикотата и спанака заедно с черен пипер и сол.
  5. Нарязваме телешкото на медальони. Овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме в зехтин.
  6. Сипваме талиателите към доматениая сос. Върху телешкото слагаме от сместа с рикота и поръсваме с настърган пармезан.
  7. Сервираме талиателите със соса и отгоре нареждаме парчетата телешко.