Телешка плескавица

Продукти

  • кимион, млян
  • 1 червена люта чушка
  • 100 г настърган кашкавал
  • черен пипер
  • кориандър
  • чубрица
  • сол
  • 1 глава кромид лук
  • 500 г телешка кайма
  • 2 с.л. зехтин

Време: 45
Ниво: лесно

Large teleshka pleskavitsa

Начин на приготвяне

1. Нарязваме лука и чушката на ситно. Слагаме каймата в дълбок съд.

2. Добавяме подправките и кашкавала и омесваме добре. Оставяме в хладилника за около 15 мин. По оригиналната рецепта, можете да добавите и каймак и да я направите и със кайма смес.

3. Омесваме каймата и оформяме плескавиците. Намазваме ги със зехтин и печем на предварително добре загрята скара или оребрен тиган. За да не залепват, може да намажем предварително скарата със срязана на две глава кромид лук.

4. Сервираме с гарнитура лютеница и пържени картофи.