Телешки руладини

Продукти

  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 50 г сурово-пушен бекон
  • 4 парчета телешки шницел
  • 1 с.л. горчица
  • 3 с.л. олио
  • 250 мл зеленчуков бульон
  • 2 кисели краставички

Време: 110
Ниво: лесно

Large teleshki ruladini

Начин на приготвяне

1. Разстиламе телешките шницели и ги начукваме леко през прозрачно фолио. Подправяме с черен пипер и сол. Намазваме ги с горчица и поръсваме с нарязаните на ситно кисели краставички, магданоз, бекон и чесън..

2. Навиваме ги на рулца и ги забождаме с клечки за зъби.

3. Загряваме олиото и ги запържваме от всички страни. Добавяме горещия бульон и поставяме похлупак върху тигана. Оставяме на слаб огън около 1 ч. и 20 мин., като доливаме с вода при нужда.

4. След като ястието е готово, можем да приготвим и гарнитура от сварени картофи, задушено червено зеле, да ги залеем с разтопено масло и да декорираме със стръкче прясна мащерка.