Телешко задушено

Продукти

  • 2 глави лук
  • 1 л. бульон
    телешки
  • 4 стръка целина
    нарязани на кръгчета
  • 4 моркова
    нарязани на кръгчета
  • 2 ч.л. риган
    сушен, или мащерка
  • 1 кг. телешко месо
    нарязано на кубчета
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне

  1. Запържваме месото в сгорещено олио, в тенджера до покафеняване, като го подправяме с мащерка или риган, сол и черен пипер на вкус.
  2. Изваждаме месото и в същата мазнина добавяме морковите, лука и целината. Задушаваме 5 минути като разбъркваме.
  3. Връщаме месото в съда като добавяме две супени лъжици брашно, разтворени в бульона.
  4. Оставяме ястието да ври на слаб огън 30-40 мин. до омекване на месото.