Тирамису
Продукти
- 1 ванилия
- ароматен алкохол (Амарето, ром, коняк или есенция)
- 200 г захар
- 400 мл нескафе
- 3 белтъка
- 5 жълтъка
- 400 г бишкоти (италиански)
- 500 г сирене "маскарпоне"
- какао на прах
- 1 шоколад
Начин на приготвяне
- Разбиваме белтъците на сняг, с една щипка сол.
- В друг съд разбиваме жълтъците със захарта, след това добавяме сиренето "Маскарпоне".
- После смесваме двата крема, като бъркаме леко с дървена лъжица и прибавяме ванилията.
- Алкохолът, или есенцията, добавяме към кафето (трябва да е поизстинало).
- Топим бишкотите в кафето, една по една, и ги нареждаме в тавичка, мажем с крем, и така до края.
- Отгоре наръсваме какао на прах и настъргваме шоколада.
Пикантни ребърца
Разбъркваме добре кетчупа, меда, балсамовия оцет, соевия сос, черния пипер, кимиона, чесъна на прах ...
Бисквити "Саламбо"
Разбиваме захарта с маслото. Прибавяме брашното, смесено с ванилията. Полученото маслено тесто раздел...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook