Тирамису с боровинки в чаша

Продукти

  • 350 мл кафе
  • 5 с.л. захар
  • 2 бр. яйца
  • 300 г боровинки
    , почистени
  • 250 г сирене "маскарпоне"
  • 4 мл амарето
  • 5 г какао
  • 200 г бишкоти

Начин на приготвяне

  1. В купа, отделяме жълтъците на яйцата от белтъците, след което разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме маскарпонето. 
  2. Разбиваме и белтъците, после ги изсипваме в сместа и добавяме амарето. 
  3. Потапяме бишкотите в кафето, след това ги слагаме в чаша, като пропорционално прибавяме и от крема и боровинките. За завършек поръсваме с какао и гарнираме с малко боровинки.