Тирамису с Марсала

Продукти

  • какао
    на прах
  • 200 г заквасена сметана
  • 200 мл кафе
    еспресо или от кафеварка
  • 1 ванилия
  • 100 мл вино
    "Марсала" за бишкотите
  • 150 мл вино
    "Марсала" за крема
  • 20 г захар
    за бишкотите
  • 100 г захар
    за крема
  • 5 жълтъка
  • 1 кутия сирене "маскарпоне"
    (400-450 г)
  • 1 пакет бишкоти
    Савоярди

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме жълтъците със захарта и ги поставяме на водна баня. Наливаме на тънка струйка 150 млвино Марсала и бъркаме докато започне да се сгъстява. Оставяме сместта да се охлади.
  2. След като крема е охладен, добавяме маскарпонето, заквасената сметана и ванилия.
  3. В изстиналото кафе разтваряме 2-3 супени лъжици захар и 100 мл. вино Марсала. Потапяме за много кратко бишкотите и започваме да ги редим в правоъгълна тавичка. Редуваме един ред бишкоти и един ред крем, като завършваме отгоре с крем.
  4. Покриваме тавичката с домакинско прозрачно фолио и прибираме в хладилника за около 3-4 часа. След това поръсваме с какао.

Съвет: какаото го слагаме в малка цедка и така поръсваме равномерно. Виното "Марсала" може да открием в La Bottega - facebook.com/La.bottega.Sofia