Тирамису с ром

Продукти

  • какао
    на прах
  • 1 ванилия
  • 200 г захар
  • 400 мл нескафе
  • 3 белтъка
  • 5 жълтъка
  • 400 г бишкоти
    (италиански)
  • 500 г сирене "маскарпоне"
  • 30 мл ром

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме белтъците на сняг, с една щипка сол. 
  2. В друг съд разбиваме жълтъците със захарта, след това добавяме маскарпонето. 
  3. После смесваме двата крема, като бъркаме леко с дървена лъжица и прибавяме ванилията. 
  4. Рома добавяме към кафето (трябва да е поизстинало). 
  5. Топим бишкотите в кафето, една по една, и ги нареждаме в тавичка, мажем с крем, и така до края. 
  6. Отгоре наръсваме какао на прах, порцираме и сервираме.