Толумбички

Продукти

  • за сиропа:
  • 1 ванилия
  • 2 ч.ч. вода
  • 4 ч.ч. захар
  • олио
    "Олинеза", за пържене
  • за тестото:
  • 8 яйца
  • 1 к.ч. олио
    "Олинеза"
  • 270 г брашно
  • 500 г вода

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме варено тесто, като слагаме водата да заври заедно с олиото. След това, прибавяме пресятото брашно като бъркаме интензивно на огъня, с дървена лъжица, докато тестото се изглади и започне да се отделя от съда. Оставяме да поизстине, колкото да не е горещо на пипане. Слагаме първото яйце и бъркаме, докато се поеме от сместа напълно. След това слагаме второто, и така докато сместта поеме всичките осем яйца.
  2. Получената смес шприцоваме направо в сгорещеното олио за пържене. (Пържим ги в много олио). Формата и големината на толумбичките е по желание. 
  3. След като изпържим толумбичките и поизстинат леко, ги сиропираме със сиропа, приготвен от 4 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вряща вода (като не е добре да се сгъстява много). Прибавяме ванилиятя и докато е горещ, сиропираме толумбичките.