Close search

Торта брюле с ягоди

5.0
от общо 127 гласа
Време: 100 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Торта брюле с ягоди photo-credit Торта брюле с ягоди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме бисквитите и след това хубаво ги разбъркваме с маслото и филираните бадеми.
  2. Във форма за торти полагаме блата и хубаво го притискаме към дъното на формата.
  3. За крема: изсипваме сметаната в дълбок съд, прибавяме пръчката ванилия и загряваме на котлона.
  4. Разбиваме жълтъците със захарта, докато тя се разтопи.
  5. Снемаме ванилията и сметаната и на тънка струя прибавяме сместа към разбитите жълтъци. Връщаме на котлона и бъркаме непрекъснато на бавен огън, до нейното сгъстяване.
  6. Изсипваме вече сгъстената смес върху блата от бисквити. 
  7. Печем на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25-30 минути.
  8. След изпичането оставяме тортата да се изстуди много добре и гарнираме с нарязаните ягоди.
  9. Разтваряме желатина в 500 мл вода на ниска температура, на водна баня и с него намазваме/поливаме внимателно ягодите. (По този начин ги запечатваме и остават по-дълго време свежи и пресни).
  10. Порцираме и сервираме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK