Close search

Торта с малини

4.5
от общо 129 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Торта с малини photo-credit Свежа торта с малини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сипваме кафето в тенджера и прибавяме маслото и захарта, които разтапяме на умерен огън.
  2. Отстраняваме тенджерата от котлона и прибавяме настъргания шоколад. 
  3. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с.л. какао.
  4. Изсипваме брашнената в шоколадовата смес и разбъркваме до еднородност.
  5. Добавяме яйцата и разбъркваме тестото още веднъж.
  6. Намасляваме форма за торта (с диаметър 18 см.) и я застиламе с хартия за печене.
  7. Изсипваме половината от тестото.
  8. Отгоре нареждаме малините и ги покриваме с останалото тесто.
  9. Печем тортата в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 50 минути.
  10. За глазурата: Внимателно разбиваме сметаната със захарта.
  11. Прибавяме ванилията и отново разбиваме леко.
  12. Глазурата изливаме върху леко поизстиналата торта и отгоре нареждаме малините.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK