Close search

Торта с моркови и канела

5.0
от общо 126 глас
Време: 75 мин.
Ниво: трудно
Порции: 12

Торта с моркови и канела photo-credit Торта с моркови и канела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Настъргваме морковите на фино ренде. Смиламе печените орехови ядки с малко захар. В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера, содата и канелата. Разбъркваме добре и добавяме сол.
  2. Разбиваме яйцата и постепенно добавяме захарта, като разбъркваме с мискера на лека степен за около 5 минути. Добавяме зехтина и разбиваме за още 1 минута. След това добавяме сместа с брашното, морковите, кокоса, ананаса, орехите и ванилията. Размесваме добре с лъжица.
  3. Разпределяме получената смес в намаслени и набрашнени тави, и печем във фурната за около 45 минути. Когато извадим сладкиша от фурната, изчакваме 10 минути, преди да отделим тортата от формата и оставяме блатовете да изстинат напълно.
  4. За глазурата: разбиваме добре крема сиренето и маслото. След това, добавяме бавно пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
  5. Нанасяме глазурата в между блатовете и покриваме с крема. 
  6. Оставяме тортата в хладилник за 6 часа. След което, може да декорираме с орехи.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK