Тортелини с гъбен сос

Продукти

  • 1 ч.ч. вода
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 2 скилидки чесън накълцани на ситно
  • 300 г гъби нарязана на едро
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. тортелини със спанак
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 20 г сирене "пармезан"
  • 1 с.л. масло

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large tortelini s gaben sos

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме тортелините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
  2. Междувременно запържваме гъбите заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 5-7 минути.
  3. Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер. 
  4. Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме тортелините, пармезана и маслото, и разбъркваме. 
  5. Сервираме ястието горещо, поръсено със ситно накълцан магданоз.