Тортиля с гъби

Продукти

  • 150 гр микс гъби
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 2 средни картофа
  • пресен див лук
  • 8 чери домати
  • сол
  • черен пипер
  • 50 гр масло
  • 3 яйца
  • 100 мл сметана
  • 50 гр сирене "гауда"

Начин на приготвяне

1. Почистваме картофите и ги нарязваме на шайби. Бланшираме ги за около 5 мин., отцеждаме и оставяме да се охладят.

2. Нарязваме лук и чесън на ситно. Нарязваме чери доматите на половинки и пресния лук на ситно.

3. Разтопяваме маслото в тиган и задушаваме лука, чесъна и гъбите с малко сол и пипер. От гъбите можем да използваме - печурка, шитаке, челядинка, за да си направим микс.

4. В намаслена огнеупорна тавичка нареждаме кръгчетата картофи, гъбите с лука и чери доматите. Разбиваме яйцата със сметаната и заливаме продуктите.

5. Настъргваме сиренето отгоре и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. По желание декорираме с пресен босилек.