Тосканска супа

Продукти

  • 50 мл течна сметана
  • 1 пак. пилешки бульон
  • 1 литър ю вода
  • 2 чаши нарязано зеле кейл
  • 3 скилидки чесън
  • 6 резена бекон
  • 1 глава лук
  • 2 средни картофа
  • 150 гр сурова пикантна наденица

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large toskanska supa

Начин на приготвяне

1. Обелваме наденицата и я нарязваме на парченца. Задушаваме ситно нарязания лук и добавяме наденицата.

2. Добавяме бекона и намаляваме огъня на средна степен. Добавяме ситно нарязания чесън, бульона, водата и ситно нарязаните картофи.

3. Оставяме да къкри на ниска температура около 15 мин. Добавяме ситно нарязаното зеле и варим още 5 мин, Накрая добавяме и готварската сметана. Сервираме ястието топло.