Close search

Царевични питки

5.0
от общо 126 глас
Време: 85 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Царевични питки photo-credit Царевични питки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме двата вида брашно, пресяваме ги и правим кладенче.
  2. Затопляме съвсем леко прясното мляко и в него разтваряме маята, солта и захарта.
  3. Разтапяме маслото. Когато маята шупне, изсипваме прясното мляко в кладенчето, разбиваме яйцата и тях прибавяме към брашното.
  4. Омесваме тестото, като по време на месенето добавяме разтопеното масло и олиото.
  5. Оставяме тестото на топло място за 30 минути.
  6. След това го разделяме на топки по 80-90 грама и оформяме хлебчетата.
  7. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.

* По желание в тестото може да прибавим различни видове ядки.

Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK