Туршия от бейби моркови

Продукти

  • 10 бр. бахар , зърна
  • 2 с.л. сол
  • 6 с.л. оцет
  • 2 кг моркови
  • 1 с.л. захар
  • 8 скилидки чесън
  • 2 връзки копър , сушен

Време: 55 мин.
Ниво: средно

Large turshiya ot beybi morkovi

Начин на приготвяне

  1. Бейби морковчетата се измиват. Ако се използват обикновени моркови, се разрязват на три. 
  2. На дъното на литров буркан се слагат 2-3 скилидки чесън, клонче сух копър и няколко зърна бахар. 
  3. Морковите се слагат в бурканите. На котлона се загрява саламурата от оцет, сол, вода и захар. Налива се от нея във всеки буркан. 
  4. Бурканите се затварят добре със здрави капачки и се преваряват за 10-15 минути. 
  5. Държат се 1 седмица на тъмно и топло, като от време на време се обръщат с капачките надолу.