Close search

Унгарска гъбена супа

5.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Унгарска гъбена супа photo-credit Ароматна гъбена супа

Начин на приготвяне

1. Разтопяваме маслото и запърваме лука, прибавяме морковите и гъбите.

2. Подправяме с копър, червен пипер и соевия сос, добавяме и бульона като оставяме да поври за 15 мин.

3. Разбиваме прясното мляко с брашното и ги прибавяме към супата. Варим 15 мин. Преди да я свалим от огъня, прибавяме солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и ½ ч.ч. заквасена сметана.

4. Оставяме супата на слаб огън да къкри за 5 мин. Поднасяме я като във всяка чиния слагаме лъжица сметана и магданоз.

Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK