Close search

Ванилени бухтички

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Ванилени бухтички photo-credit Пухкави бухтички

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поставяме содата в киселото мляко (което е добре да е на стайна температура) и го бъркаме докато шупне. 
  2. Пресяваме брашното заедно с ванилията през сито, над пластмасова купа. В средата на брашнената купчинка правим кладенче. Над него чукваме яйцата едно по едно. Добавяме киселото мляко и солта. Събираме тестото, постепенно на топка. Трябва да бъде меко, за да може да се разточи кора, която да е с дебелина около половин сантиметър. Вземаме ножче или подходяща чаша и изрязваме кръгчета или формички по избор. 
  3. Включваме котлона да загрява и слагаме тиган с олио. Поръсваме го отгоре със сол. 
  4. Пържим бухтите в загрята мазнина, до златисто. Изваждаме ги с помощта на вилица, като отцеждаме добре от мазнината. 
  5. Преди сервиране по желание може да ги поръсим с малко пудра захар.
Още от : десерти

1 Коментар

  1. Small
    Vanja

    Направих ги. Доволна съм от вкуса. Не са сладки, ако не се поръсят с пудра захар. Аз добавих една лъжица захар в тестото, защото исках малко да сладнят. Много са нежни и ароматни с тази ванилия. Чудестни са за закуска с някаква напитка, защото са сухички и с големи шупли отвътре. Не стават мазни, ако се оцедят върху салфетка. За да станат като на снимката, кръгчетата трябва да са малки - около 5 см. По добре е да се пържат в маслена баня, отколкото на тиган и в никакъв случай не трябва да прегаря повърхността. Тестото трябва да е възможно най-меко за да станат пухкави.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK