Close search

Ванилени целувки

5.0
от общо 126 глас
Време: 95 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Ванилени целувки photo-credit Ванилени целувки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме белтъците с половината захар и ванилията на най-високата скорост на миксера.
  2. Добре е, ако докато ги разбиваме, ги затоплим леко на водна баня (водата не трябва да е вряла, а леко топла).
  3. След като се получи гъста пяна, ги махаме от огъня и продължаваме да разбиваме - общо около 15 минути. Към края постепенно добавяме останалата захар, разбиваме докато сместта стане отново гладка и твърда.
  4. Слагаме в сладкарски шприц и оформяме целувките върху тава, покрита с хартия за печене.
  5. Слагаме ги в загрята на 90 градуса фурна, за около час (може и малко повече, в зависимост от големината). 
  6. По желание може да ги слепим с лек крем.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK