Ябълков крамбъл

Продукти

  • 50 гр. стафиди
  • 200 гр. масло
  • 0,5 ч.л. канела
  • 500 гр. брашно
  • 400 гр. захар
    (препоръчително е да е кафява)
  • 5 ябълки

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме ябълките на средно големи парчета. Поставяме ги в намазнена тава и ги разбъркаме със стафидите. Поръсваме ги с половината захар и канела на вкус.
  2. Брашното разбиваме с останалата захар и маслото (трябва да е меко) до получаване на смес, която на вид прилича на натрошени трохи. 
  3. След това, с пръсти донатрошаваме тестото върху ябълките и печем в предварително заграта фурна, на около 200 градуса, до златисто-кафяво. 
  4. Може да сервираме отгоре със сметана или сладолед.