Close search

Ябълков пай

4.7
от общо 132 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Ябълков пай photo-credit Хрупкав пай с ябълки и канела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и рендосваме ябълките на едро. Разбъркваме ги с канелата. 
  2. Разделяме сместа на три равни части. 
  3. В купа разбъркваме добре брашното, захарта, гриста и содата. 
  4. И тази смес разделяме на три части. 
  5. В дълбока намаслена тавичка, или форма за сладкиш, започваме да редим както следва: 1 ч.ч. от сухата смес, 1 ч.ч. от ябълковата смес, суха смес и така докато свърши сместа. След като завършим, надупчваме повърхността с вилица и разливаме разтопеното масло. 
  6. (По желание може да "затворим" сладкиша с последната част от брашнената смес, като го натиснем с лъжица и оформим с пръсти по крайщата, след като добавим маслото).
  7. Печем на 180 градуса, до лека коричка. 
  8. Сладкишът сервираме студен и по желание поръсен с пудра захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK