Close search

Ябълков щрудел с орехи

3.3
от общо 131 гласа
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Ябълков щрудел с орехи photo-credit Хрупкав ябълков щрудел с орехи и канела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и настъргваме ябълките на едро ренде. Смиламе орехите. 
  2. В купа смесваме и разбъркваме добре ябълките, канелата, захарта и орехите.
  3. Напръскваме всяка кора с олио (по желание, може да ползваме и разтопено масло). Прегъваме кората на две и поръсваме със сместа от ябълки. 
  4. Прегъваме корите, наръсваме ги с олио и ги навиваме на пура. И така, докато свършат корите. 
  5. Така получените пури, подреждаме в намаслена тава.
  6. Поръсваме всички пурички отгоре с малко олио и ги печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до зачервяване - около 50 минути до час - в зависимост от фурната.
  7. След като извадим щруделът от фурната, го покриваме с кърпа. 
  8. По желание, след като изстине може да го поръсим с пудра захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK