Ябълков сладкиш с канела и какао

Продукти

  • 8 г канела
  • 2 пакетчета бакпулвер
  • 50 мл олио
  • 4 ябълки
  • 3 яйца
  • 230 г захар
  • 400 г брашно
    или колкото поеме

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме хубаво яйцата със захарта. Към тях прибавяме олиото и канелата.
  2. След това смесваме брашното с бакпулвера, какаото и канелата. Пресяваме и ги прибавяме към яйчената смес. Разбъркваме добре до получаването на гладка смес.
  3. Обелваме (по желание) и нарязваме ябълките ,и ги прибавяме към сместа.
  4. Сместа изсипваме в тава или кексова форма предварително намазана с олио.
  5. Върху още суровата смес поставяме резени ябълка. 
  6. Печем в предварително загрята на 160-170 фурна, около 50 минути.
  7. По желание, преди сервиране гарнираме с малко заквасена или сметана на спрей.