Ябълкови гофрети

Продукти

  • 50 г масло
  • 1 с.л. захар
  • 1 яйце
  • 80 г извара
    обезсолена
  • 80 г брашно
  • 1 щипка бакпулвер
  • 100 мл. ябълков сок
  • 1 ябълка

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маслото и захарта на крем. 
  2. Добавяме жълтъка и изварата, и разбъркваме.
  3. Смесваме брашното и бакпулвера и ги прибавяме към сместа. 
  4. Добавяме ябълковия сок, колкото да се получи гъста маса. 
  5. Обелваме ябълката, настъргваме я и я прибавяме към тестото. 
  6. Разбиваме белтъка на пяна и го прибавяме към тестото. 
  7. Слагаме малко от сместа в гофретник и печем.