Close search

Ягодов кейк с цедено кисело мляко

5.0
от общо 126 глас
Време: 12 ч. и 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Ягодов кейк с цедено кисело мляко photo-credit Свеж ягодов кейк с цедено кисело мляко

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За блата: Смилваме добре бисквитите заедно с бадемите в кухненски робот или чопър. Добавяме разтопеното масло, меда и ванилията.  
  2. Отново разбиваме добре, до хомегенна смес. Изсипваме в тава с отлепящо се дъно, като изравняваме и пристискаме добре да се разпредели равномерно сместта.
  3. Поставяме в хладилника за около час. 
  4. За крема: Потапяме желатина във водата и оставяме да набъбне. 
  5. Смесваме ванилията се със сметаната и ги загряваме на умерен огън, докато сметаната заври. 
  6. Когато заври, отстраняваме от огъня и оставяме настрана за 1-2 минути. 
  7. След това я прецеждаме и към нея добавяме накиснатия желатин. 
  8. Разбъркваме, докато желатинът се разтопи. 
  9. Смиламе ягодите в кухнески робот или чопър. 
  10. Разбиваме цеденото мляко с меда.
  11. В купа постепенно смесваме цеденото кисело мляко, вече смлените ягоди и сметановата смес с желатина. Разбъркваме добре, до хомегенност и изсипваме върху вече изстиналия бисквитен блат.
  12. Поставяме в хладилник за 12 часа. 
  13. По желаение, преди сервиране гарнираме със сметана на спрей и пресни ягоди. 
Още от : десерти

1 Коментар

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Master Chef

    Страхотно изглежда, точно за сезона на ягодите :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK