Ягодови мъфини с овесени ядки и крем Филаделфия

Продукти

  • 60 г краве масло , меко
  • за крема:
  • 350 г крем сирене Филаделфия
  • 160 г ягоди , нарязани на малки парчета
  • 1 пак. ванилия
  • 1 яйце
  • 50 г какаово масло
  • 50 г краве масло
  • 250 мл. прясно мляко
  • 100 г кафява захар
  • 100 г овесени ядки
  • 0,5 ч.л. сол
  • 10 г бакпулвер
  • 160 г брашно
  • 100 г пудра захар , пресята
  • 1 пак. ванилия
  • ягоди , разрязани на две - за декорация

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large yagodovi mafini s oveseni yadki i krem filadelfiya

Начин на приготвяне

  1. Пресяваме брашното със солта и бакпулвера в голяма купа. Добавяме овесените ядки и захарта. Разбъркваме добре. 
  2. В малка касерола смесваме кравето и какаовото масло. Загряваме ги докато се разтопят. 
  3. Отделно разбиваме яйцето с телена бъркалка. Добавяме прясното мляко, разтопените масла и ванилията. 
  4. Течните съставки добавяме към сухите. Разбъркваме за кратко, докато всички продукти се смесят. Добавяме ягодите и отново разбъркваме сместа за кратко. 
  5. Получената смес разпределяме във формички за мъфини и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна,  за 30 минути. 
  6. След като ги извадим от фурната ги оставяме да се охладят за 10 минути. 
  7. През това време приготвяме крема като разбиваме крем сиренето с маслото докато се образува пухкав крем. Добавяме пудрата захар и ванилията. 
  8. Разбиваме добре. 
  9. Получения крем пълним в сладкарски пош и нанасяме върху охладените мъфини. Отгоре поставяме по една половинка ягода.