Задушена сьомга

Продукти

  • 2 с.л. сметана
  • 100 мл. бяло вино
  • 1 с.л. оцет
  • 1 глава лук
  • 1 бр. сьомга филе

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large zadushena syomga

Начин на приготвяне

  1. В съд с капак, задушаваме сьомгата  заедно с нарязания лук, оцета, виното и сметаната. 
  2. Изваждаме рибата. При пробване с вилица, тя трябва да се раздробява лесно. 
  3. Варим соса още около 3 минути и го сервираме отделно от филето.
  4. По желание, може да сервираме рибата върху малко зелена салата или рукола, с резенче лимон.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).