Задушени картофи на тиган с розмарин

Продукти

  • копър
  • 1 к.ч. вода
  • 1 лимон
  • 1 стрък розмарин
  • сол
  • 5 с.л. зехтин
  • 1 кг картофи

Начин на приготвяне

1. Обелваме и нарязваме картофите на кубчета.

2. Взимаме дълбок тиган с капак. Слагаме зехтина, картофите и доливаме водата. Овкусяваме със сол и слагаме стръкчето пресен розмарин. Нарязваме лимона на четвъртинки и слагаме две от тях.

3. Задушаваме на слаб огън около 30-35 мин. или до готовност. Отстраняваме капака на тигана в последните 5 мин. от готвенето. Отстраняваме лимона преди да сервираме.

4. По желание сервираме поръсени с копър.