Close search

Запечен карфиол по гръцки

5.0
от общо 126 глас
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 Бяло вино

Запечен карфиол по гръцки photo-credit Вкусен запечен карфиол

Начин на приготвяне

1. Измиваме карфиола и го накъсваме на розички. Бланшираме го за 1-2 мин.

2. Задушаваме праз лук нарязан на колелца с малко олио и сол. Добавяме и каймата и задушаваме.

3. Разбъркваме сметаната, бульона и доматеното пюре. Добавяме сол и черен пипер. Изсипваме в тавичка  заедно със задушения лук и кайма.

4. Подреждаме розичките карфиол и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем на умерена фурна около 30 мин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK