Close search

Запечен патладжан с моцарела

5.0
от общо 127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Запечен патладжан с моцарела photo-credit Вкусни запечени патладжани с моцарела

Начин на приготвяне

1. Измиваме и нарязваме патладжаните по дължина като ветрило. Отрязваме дръжките. Посоляваме и оставяме да се изцедят, доколкото е възможно.

2. Загряваме мазнината и задушаваме ситно нарязания лук и чесън с малко вода, сол и черен пипер. Добавяме ригана и обелените и нарязани на кубчета домати. Почистваме изпечените червени чушки и ги нарязваме на лентички и добавяме в соса. Готвим около 5-8 мин.

3. Намасляваме тавичка и нареждаме патладжаните като ветрило. Поливаме с доматения сос, поръсваме със зехтин и слагаме в предварително загрята фурна и печем около 30-40 мин. на 200 градуса.  Преди да ги извадим, поставяме кръгчета моцарела, за да се запекат.

4. Гарнираме с листенца пресен босилек.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK