Close search

Запечени картофи с розмарин и чесън

4.0
от общо 127 гласа
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Запечени картофи с розмарин и чесън photo-credit Ароматни запечени картофи

Продукти

Начин на приготвяне

1. Обелваме и нарязваме картофите на едри парчета. Сваряваме в подсолена вода за 10 мин.

2. Намазваме тавичка със зехтин, слагаме картофите и ги посоляваме и ги запичаме за около 30 мин. на 180 градуса докато омекнат.

3. Приготвяме дресинг от оцета, зехтина, счукания чесън. Изваждаме картофите, можем да ги натиснем леко с вилица, за да могат да поемат повече от дресинга.

4. Поливаме ги с приготвения дресинг, слагаме прясната мащерка и розмарин и запичаме до златисто.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK