Close search

Запечени картофи със зеленчуци

3.0
от общо 129 гласа
Време: 90
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Запечени картофи със зеленчуци photo-credit Вкусни запечени картофи със зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме и нарязваме картофите на половинки, като сме избрали дребни пресни картофи. Намазваме тавичка с масло и слагаме картофите.

2. Измиваме и накъсваме броколитe на дребни розички, нарязваме фенела на филийки по 0.5 см, изцеждаме 4-5 парчета от маринования в олио артишок.

3. Нарязваме червеният лук на полумесеци и слагаме всички зеленчуци върху картофите. Поръсваме със сол и черен пипер и объркваме добре, доливаме 1 кафена чашка вода. Покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса за около 1 час.

4. Изваждаме тавичката, махаме фолиото и приготвяме смес от сметаната и настъргания пармезан. Покриваме с нея картофите и настъргваме и отгоре малко.

5. Запичаме за около 15 мин на 200 градуса. Поднасяме ястието топло и декорираме с пресен босилек.

1 Коментар

  1. Small
    supermag

    https://www.supermag.bg/Podbrano_ot_Bulgaria

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност