Запечено картофено пюре

Продукти

  • 20 г пармезан
  • сол на вкус
  • 1 с.л. краве масло + 25 г разтопено масло, за заливка
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 5 картофа

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large zapecheno kartofeno pyure

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме. 
  2. Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко. 
  3. Разбъркваме добре и посоляваме на вкус. 
  4. Поставяме в подходящ съд за печене и заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна (180-200 градуса) около 15-20 минути.
  5. Поръсваме с настъргания пармезан, по желание гарнираме с малко пресен магданоз и сервираме.