Зелена салата с рукола и риба тон

Продукти

  • 2 чушки
    печени
  • 1 глава лук
  • 30 гр. маслини
  • 1 яйце
    сварено
  • 1 краставица
  • 1 домат
  • 100 гр. риба тон
    от консерва
  • 1 зелена салата
  • зехтин
  • сол
  • 1 шепа рукола
  • 30 гр. сирене "пармезан"
  • балсамов оцет

Начин на приготвяне

  1. Зелената салата и руколата измиваме и оставяме в гевгир да се отцедят от водата.
  2. След това, в голяма купа накъсваме зелената салата на едро, руколата оставяме на цели листенца.
  3. Нарязваме домата, краставицата, лука и чушките.
  4. Смесваме всички продукти и разбъркваме. 
  5. Добавяме рибата, пармезана, зехтин, оцет и сол на вкус. Отново разбъркваме.
  6. Нарязваме яйцето върху салатата и сервираме.