Зеленчукова супа

Продукти

  • 1 с.л. копър
  • 1 чушка
  • 1 ч.л. сол
  • 60 г олио
  • 300 г картофи
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. магданоз
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 50 г грах
    от консерва
  • 100 г лук
  • 60 г броколи
  • 50 г карфиол
  • 50 г корени ряпа
  • 50 г корени магданоз
  • 50 г моркови
  • 200 г домати
  • 200 г зеле
  • 50 г царевица
    от консерва

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно морковите, чушката, кореновите магданоз, ряпата и лука и ги задушаваме с мазнината до омекване. Прибавяме към тях царевицата, броколите, граха, карфиола и червения пипер. 
  2. Нарязваме на тънки ивици зелето и го поставяме във вряща вода. Когато тя наново заври, прибавяме картофите нарязани на кубчета и задушените зеленчуци, за да врят заедно 15 минути. На края прибавяме ситно нарязаните домати, зърната черен пипер, дафинов лист и сол. 
  3. Отстраняваме супата от огъня. Поднасяме я гореща.