Close search

Желирани бонбони

3.7
от общо 128 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Желирани бонбони photo-credit Домашни желирани бонбони

Продукти

Начин на приготвяне

1. Почистваме ананаса и нарязваме на дребни парченца. Пюрираме с пасатор. Добавяме лимоновия сок и претриваме през цедка.

2. Разтваряме агар агар с малко ябълков сок, добавяме пюрето и загряваме на котлона. Добавяме останалия ябълков сок и захарта. Бъркаме непрекъснато и варим около 5-6 мин. За да получим различни цветове бонбони, може да използваме сладкарска боя и да разделим сместта в купички.

3. Оставяме сместта да се охлади леко. Разстиламе алуминиево фолио върху тавичка и изсипваме сместта и заглаждаме, така че да се получи един пласт от около 3 см.

4. След като сместта е стегнала, отстраняваме фолиото и нарязваме на малки кубчета. Овалваме бонбоните във финната кристална захар и ги оставяме на стайна температура да се стегнат за около 1-2 дни.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK