Close search

Ароматна питка

Добавено от tania.kangelidu
Видяна: 4382 Ароматна питка

Продукти

500 г брашно
3 яйца
200 мл прясно мляко
1 ч.л.захар
1/2 ч.л.сол
20 г прясна мая
5-6 с.л.зехтин
брашно за доизмесване

Продукти за пестото :
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 стръка целина
2 скилидки чесън
2 с.л.зехтин
1/4 ч.л.сол

Начин на приготвяне

Маята се размива с млякото, с няколко лъжици
от брашното и захарта на гладка каша и се 
оставя на топло да шупне.
Разбъркайте кваса с яйцата, зехтина и солта. Пресейте брашното и омесете меко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа или найлоново фолио и го оставете да втаса и удвои обема си.
Пригответе пестото като смесите всички подправки, добавите зехтина и пасирате.
Разточете втасалото тесто ,намажете с пестото , оформете питката по ваш избор и 
я поставете в подходяща форма.
Оставете  за още 20мин. да втаса.
Пожелание
намажете с разбито яйце за блясък.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рецептата е взета от Вкусно с Йоли.


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK