Close search

Ароматни агнешки ребърца с мента

Добавено от PetyaTsankova
Видяна: 3830 Ароматни агнешки ребърца с мента

Продукти

агнешки ребърца
10-12 лукчета 
600-700 гр дребни картофки
3 моркова
5-6 скилидки чесън
1 ч.ч.бяло вино или бира 
80 мл олио
3-4 стръка прясна мента (или джоджен)
1 с.л.червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. подправка за ребърца
сол на вкус

Начин на приготвяне

Ребърцата се овалват добре в сместа от червения пипер,олиото ,черния пипер,сол и подправката.След което се оставят да постоят в хладилника за около час.
През това време се обелват лука,морковите и картофите.Главите лукчета и картофите се оставят цели ,а морковите се режат на едри колелца.
В тава се объркват зеленчуците с ребърцата ,прибавя се ментата и се налива виното.По желание ,а зависи и от сорта на картофите ,може да се налее и 1/2 ч.ч. вода.Ако е необходимо се посолява още малко.
Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече.
След около час и половина фолиото се отстранява и тавата се връща обратно ,за да се запече агнешкото до златист загар и да хване хрупкава коричка.
Добър апетит!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK