Close search

Ароматни Великденски козунаци

Добавено от AntoanetaStoeva
Видяна: 4372 Ароматни Великденски козунаци

Продукти

яйца -6 бр.
брашното -около 1-1,5 кг.
масло-250 гр.
захар-2 ч.ч.
прясно мляко-300мл.
мая-1 кубче
ванилия, ром,лимон,портокал-по 1 капсула
сушени плодове

Начин на приготвяне

Маята /1 кубче/ се разтваря в малко хладка вода с щипка захар. Прясното мляко /300 мл./ трябва да е топло, като захарта /2 ч.ч./ може да се разтвори в него. От яйцата /6 бр./ се отделя жълтък за намазване отгоре. Сухите плодове-кайсия, смокиня, стафиди, се накисват предварително в ром или някакъв друг алкохол и след това се овалват в брашно. Замесва се меко тесто от брашното /около 1-1,5 кг./ , яйцата, маята, прясното мляко, захарта, маслото и ароматите /ванилия, ром,лимон,портокал-по 1 капсула/, който имате или обичате. Тестото изисква малко повече месене и време за втасване, тъй като има захар в него. След като втаса се прибавят сушените плодове. Оформя се като плетеница или друга форма. Маже се с жълтъка и се поръсва със захар, бадеми. Пече се в умерена фурна. Да ви е сладко и шарени Великденски празници

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK