Close search

Баница с лапад и сирене

Добавено от aleksandrina
Видяна: 2920 Баница с лапад и сирене

Продукти

един пакет фини кори за баница
300-400 грама сирене
1 връзка лапад

За заливката:
1 кофичка кисело мляко
1,5 чаени чаши зехтин/олио
1 чаена лъжичка червен пипер
4 яйца
1 супена лъжица бакпулвер/сода за хляб

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и добавяме към тях киселото мляко, бакпулвера, червения пипер и половин чаша зехтин/олио. Раздробяваме сиренето и нарязваме лапада на ситно. 
Намазваме избраната тава с малко зехтин, слагаме върху нея две фини кори и посипваме отгоре щипка сирене, лапад, две супени лъжици от заливката и още лъжица зехтин. Продължаваме така, само че с по една кора, докато опаковката свърши. С останалата заливка поливаме баницата и печем във фурната за около 50 минути на 180 градуса. 

Снимка: Biso @ Wikimedia, споделена по лиценз Creative Commons Attribution 3.0 Unported.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK