Close search

Бавнопечен, маринован свински врат

Добавено от teodora
Видяна: 6175 Бавнопечен, маринован свински врат

Продукти

Продукти:
1,5 кг цяло парче свински врат

за саламурата:
1л. вода
1/2ч.ч. морска сол
дафинов лист
черен пипер

Начин на приготвяне

За тази рецепта може да се използва направо месо от фризера,без да се размразява,става превъзходно!
Замразеният къс месо се поставя в тавичка и се слага да се пече в загрята до 100С фурна.Оставя се във фурната за 10-12часа,най-добре е да се сложи от вечерта и да се използва нощта за печене.При тази обработка на невисока температура месото се получава нежно,сочно и много вкусно.
 Приготвя се саламурата - кипва се  1л.вода,солта,начупения дафинов лист и зърна чер пипер.В поизстиналата  саламура се потапя опечения къс месо,така че течността да го покрива и престоява 2-3 часа,след което месото се изважда,а саламурата се изхвърля.
 Преди сервиране се нарязва на тънки филии и се поднася с гарнитура и салата по избор.И задължително с хубаво червено вино!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK